بهترین متخصص واریس در اصفهان

سلامت و بهداشت دهان و دندان

اگر می خواهید که دهان و دندان سالمی داشته باشید باید نکات بهداشتی را به خوبی رعایت کنید، مسواک زدن صحیح و کشیدن نخ دندان از مواردی است که باعث می شود دندان های سالمی داشته باشید.

مسواک زدن

مسواک زدن تنها روش مراقبتی از دندان نیست. اما کمک بسیار زیادی در حفظ سلامت دندان می کند. پس بهتر است که روش صحیح مسواک زدن را بدانید.در ادامه راه هایی بای حفظ سلامت دهان و دندان به شما می گوییم.

تمیزکردن مسواک

برای اینکه مسواک تمیز باشد، نیاز نیست که محیط مسواک را بپوشانید. فقط کافی است که بعد از مسواک زدن، مسواک را بشویید و بگذارید که خشک شود. پوشاندن محیط مسواک باعث رشد کردن باکتری ها بر روی مسواک می شود.

جوییدن آدامس

چرا جوییدن آدامس بدون قند مهم است؟. زیرا جوییدن آدامس باعث از بین رفتن لکه های غذایی می شود که بین دندان ها گیر کرده است. در بعضی از آدامس ها موادی به کار رفته است که باعث کاهش خطر پوسیدگی دندان می شود.

کشیدن نخ دندان

کشیدن نخ دندان هم مانند مسواک در حفظ سلامتی دندان ها و دهان کمک می کند. نخ دندان باید به روش صحیح انجام شود. با کشیدن نخ دندان تمام میکروب ها و جرم های بین دندان را از بین می برید.

تعویض مسواک

 باید هر سه یا چهار ماهی یکبار مسواک عوض شود، زیرا پرزهای مسواک به مرور زمان دچار پوسیدگی می شوند و قدرت تمیزکنندگی آنها از بین می رود.

سرکه سیب

هر روز صبح قبل از اینکه مسواک بزنید، سرکه سیب را قرقره کنید. سرکه سیب باعث سفید شدن دندان ها و از بین رفتن لکه های دندان و باکتری های دندان ها و لثه ها می شود.

مسواک زدن با جوش شیرین

هفته یک بار با جوش شیرین مسواک بزنید. این کار باعث می شود که لکه ها پاک شوند و دندان ها سفید شوند. از جوش شیرین به عنوان خمیردندان استفاده کنید. همچنین شما می توانید بجای جوش شیرین از نمک استفاده کنید. مراقب باشد که بعد از مسواک زدن نمک ها را بشوید تا از بالا رفتن سدیم جلوگیری کرده باشید.

حذف تنقلات

خوردن تنقلات و مسواک نزدن بعد از آن باعث می شود که مواد قندی به مدت زیادی روی دندان بمانند و باعث پوسیدگی دندان شوند. بعد از خوردن تنقلات مسواک بزنید که مانع رشد باکتری ها بر روی دندان می شود. اگر مسواک زدید و بعد تنقلات خوردید، دوباره مسواک بزنید.

برای سلامتی دندان چه بخوریم؟

همانطور که گفتیم مسواک زدن تنها روش مراقبی از دهان و دندان نیست. مواد غذایی وجود دارد که در حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان کمک می کند، این مواد غذایی سرشار از کلیسم و فسفر هستند. 

کلسیم و فسفر

می خواهید دندان های سالمی داشته باشید لازم است که مینای دندان های خود را تقویت کنید. فسفر و کلسیم مهم ترین مواد غذایی هستند که برای مینای دندان مفید هستند.

موادغذایی مانند شیر، ماست و پنیر جز دسته مواد غذایی کلسیم دار هستند. و مواد غذایی مانند ماهی، برنج، گوشت قرمز و . . . جز دسته مواد غذایی فسفردار هستند.

فلفل دلمه و هویچ

ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و مانع نفوذ باکتری ها به لثه ها می شود. کمبود ویتامین C باعث خون ریزی لثه ها، لق شدن دندان ها و ورم دندان می شود.

 افزایش ویتامین C در بدن می تواند ازطریق مواد غذایی مانند فلفل دلمه و هویچ صورت گیرد. خوردن هویچ باعث می شود که دهان همیشه مربوط بماند. سعی کنید فلفل دلمه را به صورت خام بخورید.

آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها نقش بسیار موثری در حفظ سلامتی دهان و دندان دارند، زیرا از نفوذ باکتری ها به لثه ها جلوگیری می کنند. آنتی اکسیدان ها باعث کاهش عفونت دهان و دندان می شوند.

با مصرف کردن سیب، پرتقال، کیوی، کرم بروکلی، توت فرنگی، فلفل دلمه، کشمش، آجیل، انگور و لوبیا می توانید آنتی اکسیدان ها را در بدن خود افزایش دهید. و به سلامتی دندان های خود کمک کنید.

آب

آب یک مایع حیاتی و ارزشمند برای حفظ سلامت دندان ها می باشد. این مایع حیاتی به افزایش بزاق دهان کمک می کند. و از سوی دیگر باعث می شود تا غذاهایی که در لابه‌لای دهان شما مانده است را پاک کند.

هنگامی که آب بدن شما کم باشد، بزاق دهان شما نیز کم می شود، رفته رفته دندان های شما خراب می شود.

رازهایی برای سلامت دندان

  1. اول صبح و شب لازم است که دندان های خود را مسواک بزنید.
  2. حداقل روزی یک بار دندان ها را با نخ دندان تمیز کنید.
  3. از دهان شوی استفاده کنید.
  4. استفاده از آدامس بدون قند.
  5. از خمیردندان های حاوی فلوئورید استفاده کنید.
  6. دندان های شیری کودکان باید تحت کنترل باشند.
  7. کشیدن دندان های شیری، درمان های ارتودنسی را واجب می کند.
  8. گاهی درد نداشتن به منظور سالم بودن دندان ها نیست.
  9. اگر درد شدیدی داشته باشید، نیاز به درمان ریشه دندان دارید.
  10. پس از درمان ریشه، خوردن غذاهای سفت باعث شکستن دندان می شود.

پوسیدگی دندان

در دهان شما دو نوع باکتری خوب و بد وجود دارد. بیشتر این باکتری ها در دهان سودمند هستند و به حفظ سلامت دندان ها کمک می کنند. اما باکتری های خرابکار کربوهیدرات ها و قندها را می گیرند و به اسید تبدیل می کنند. این امر باعث پوسیدگی دندان ها می شود.

پوسیدگی دندان علائم مختلفی دارد که شامل موارد زیر است.

  • درد دندان به صورت لحظه ای و یا ممتد.
  • حساسیت دندان
  • ایجاد لکه های خاکستری و قهوه ای 
  • بوی بد دهان
  • وجود عفونت در لثه ها

درمان پوسیدگی دندان

پر کردن دندان

عصب کشی دندان

کشیدن دندان

بهترین متخصص واریس در اصفهان

دکتر هادی زاده به عنوان بهترین متخصص واریس در اصفهان شناخته می شود، دکتر هادی زاده با سابقه پزشکی و درمانی بسیار خوبی دارد بهترین متخصص واریس بدون عمل جراحی در اصفهان است.

راه های ارتباطی :

03132242164-5

09211016462